fbpx

Susanne Rubenius, Projektleder

Navn: Susanne Rubenius

Civilstatus: Bor i Kolding med sin mand og tre børn

Uddannelse: Læreruddannelsen og cand.pæd.pæd.psyk

Mød Susanne Rubenius, der er ny projektleder i Kata Fonden og stærkt optaget af at optimere læreprocesser. Og stærkt betaget af fransk kultur.

 

Løft af de dygtigste elever i grundskolen

Susanne er netop startet som projektleder i Kata Fonden, og har mange års erfaring med både klasseledelse og projektledelse. Og særligt ét læringsområde har beskæftiget Susanne: ”Jeg har altid været optaget af, hvordan vi nationalt styrker indsatsen for de dygtigste elever i folkeskolen”, fortæller hun.

Det var derfor et naturligt valg for Susanne at bygge en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi ovenpå sin diplom- og læreruddannelse med speciale i inklusion af de dygtigste elever.

Arbejdet med, og interessen for de højt begavede elever fortsatte efter specialet, hvor Susanne arbejdede som pædagogisk psykologisk konsulent i Horsens Kommune:

”Undervisningsministeriet udvalgte Horsens Kommune til at varetage et forskningsprojekt, som omhandlede udvikling af indsatser for særligt begavede elever”, fortæller Susanne.

 

Fortidens erfaringer og fremtidens kompetencer

Gennem sit arbejde i som pædagogisk psykologisk konsulent, stødte Susanne ofte på Kata Fondens arbejde.

”Jeg har fulgt Kata Fondens arbejde tæt, da der har været mange paralleller til det projekt, jeg har været tovholder på. Jeg er meget fascineret af læringssynet i LEAPS, hvor man kigger mod fremtidens kompetencer. Det synes jeg, vi nationalt set skal blive bedre til”, mener Susanne og uddyber:

”Mange kommuner har fremtidens kompetencer på dagsordenen. Men LEAPS er meget systematisk opbygget, og tager udgangspunkt i praktikernes erfaringer.”

 

Et hjerte i Paris

Susanne har også boet nogle år i både Paris og Dubai, hvor hun har fået indblik i en anden måde at tilgå undervisning og læring på: ”Jeg var meget inspireret af lærernes metoder på de internationale skoler, hvor mine børn var tilknyttet. Vi kunne lære rigtig meget af dem, og omvendt”, pointerer Susanne.

I Paris blev Susanne tilmed draget af den franske kultur: ”Jeg tabte mit hjerte til Paris. Franskmænd er eminente til at stå fast på deres værdier. De har en særlig evne til at stoppe op og sætte pris på alt det gode i livet, samtidig med at de har rygende travlt. Det er en fantastisk kultur”, fortæller Susanne begejstret.

Og selvom Paris er byttet ud med Kolding, er Susanne glad for at være tilbage i Danmark igen og for de nye udfordringer i Kata Fonden: ”Jeg glæder mig til at komme i dybden med mine opgaver og være med til at sætte fokus på projektbaseret læring i fremtiden.”

 

Vil du vide mere om LEAPS?

Læs mere om LEAPS her.

Alsion 2 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179