fbpx

Jesper Ingerslev, Projektchef

Navn: Jesper Ingerslev

Civilstatus: Bor med sin kone og to børn i Blans

Uddannelse: Læreruddannelsen, diplomuddannelse i ledelse

Jesper Ingerslev fortæller om Kata Fondens udvikling og projekter, han er særligt stolt af. Og lidt om sin kærlighed til metalmusik.

”Jeg synes, du skal interviewe skoleprojektlederne først. Deres arbejde er langt mere interessant for læserne end mit”, siger Jesper undvigende, da jeg forklarer ham, at alle medarbejdere i Kata Fonden skal interviewes til portrætserien. Jesper er projektchef i Kata Fonden og har fejret 10-års jubilæum. Han er dermed den medarbejder, der har været ansat længst tid.

Vi taler om Kata Fondens historie. ”Før i tiden var jeg den eneste læreruddannede her. Det var dengang innovationsdelen fyldte mere end læringsdelen, og Kata Fondens kontor primært bestod af innovationseksperter.”

Sidenhen er læringsdelen vokset.

Jesper peger på to projekter, han er særligt stolt af: ”BlivKlog er ét af de projekter, Kata Fonden har startet, der nu er forankret i Alinea, og som derfor stadig skaber værdi. Det andet projekt, Klog På Naturfag, blev også en succes. Vi havde over 1000 lærere gennem vores e-læringskursus. Der ramte vi virkelig hovedet på sømmet. Vi tilbød et simpelt og effektivt kursus, som gav lærere de nødvendige ressourcer til at undervise i naturfag i grundskolen.”

De to projekter har samtidig banet vejen for Kata Fondens nuværende projekt: LEAPS. ”Vi er gået fra at lave videndeling og kompetenceudvikling for lærere til at ændre på praksis i LEAPS. Her er det hele skolen, der er i udvikling. Det er ikke bare et kursus, det er vedvarende forankring.” Jesper fortsætter:

”At vi er kommet fra idé til der hvor vi er nu på fire år, det er ret fantastisk. Vi har skabt en helt unik model og skabelon, som andre skoler på sigt kan bruge.” 

Også arbejdsgangen i Kata Fonden har ændret sig: ”Før sad der én på hvert projekt. Nu sidder vi et helt team og udvikler på et projekt, hvilket skaber en helt anden dynamik. Vi kan sparre med hinanden og idéudvikle på et helt andet niveau.”  

Jespers rolle som projektchef indebærer, at han både har stor kontakt til skoleledelserne på de fire LEAPS-skoler, og samtidig arbejder tæt sammen med projektlederteamet i Kata Fonden. ”Du kan kalde min rolle for både en stødpude og en lus mellem to negle”, siger han med et grin. ”Nej, spøg til side. En af mine fornemste opgaver er at forstå de forskellige virkeligheder og diskurser, der eksisterer i de forskellige arenaer, hvor jeg befinder mig. Lærere har primært en pædagogisk diskurs, og skoleledere taler ofte ud fra en økonomisk og rationel diskurs. Det gode argument taler ind i alles virkelighed, og det kan LEAPS.”

Med en baggrund som både lærer og diplomuddannelse i ledelse ved Jesper, hvad han taler om. Han nåede at arbejde ni år som lærer, før han blev ansat i først Universe Fonden og dernæst Kata Fonden. Han kan ind imellem godt savne kulturen og livet i folkeskolen:

”Jeg savner den umiddelbarhed, elever har. Der får man konstant feedback på sin præstation. Og så synes jeg, at lærere er nogle af de mest fantastiske mennesker at være sammen med. De har så mange sjove og skæve interesser, og de tager del i det omkringliggende samfund. Vi skal gøre brug af de mange ressourcer, som lærere har. Det er bl.a. også dét, man kan i LEAPS.”

Vi er ved at nå til slutningen af interviewet, og jeg stiller Jesper et umuligt spørgsmål: hvis man skal lære én ting i sit liv, hvad skal det så være? Jesper svarer prompte:

”Jeg har to ting: Man skal lære at høre Iron Maidens første album fra 1980. Det er muligvis verdens bedste album. Derudover skal man lære at lytte til sin mavefornemmelse. Det har aldrig slået fejl: hver gang noget er gået galt i mit liv, så har jeg haft en dårlig mavefornemmelse omkring det inden. Jeg har efterhånden lært at lytte efter, men det er en svær disciplin. Det lyder så banalt, men alle skal blive bedre til at lytte til deres krop. Den fortæller mere, end man tror.”

Således opløftet takker jeg Jesper for hans tid. Han haster videre til et nyt møde, mens jeg får tilføjet Iron Maiden til min playliste.

Vil du vide mere om LEAPS?

Læs mere om LEAPS her.

Alsion 2 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179