fbpx

LEAPS-ugen 2021

LEAPS-konferencen blev i år erstattet af virtuelle workshops med masser af interaktion, ny viden og sparring om LEAPS i uge 6. Her kan du få et indtryk fra ugens workshops og program, som blev faciliteret af både Kata Fondens team, LEAPS-skolerne og eksterne oplægsholdere.

LEAPS-ugen: virtuel videndeling i verdensklasse

Kata Fonden valgte i år at afholde virtuelle workshops i stedet for en fysisk konference, grundet COVID-19. For første gang nogensinde kunne vi præsentere en hel uge med nyt indhold hver dag, der skulle give deltagerne praksisnær viden om LEAPS.

Vi havde tilrettelagt et program, som gav deltagerne mulighed for masser af interaktion, viden og værktøjer til at komme godt i gang med LEAPS i praksis. Vi startede ugen med en generel introduktion til LEAPS. Tirsdag bød på oplæg fra både lærere og ledere fra LEAPS-skolerne, og onsdag var der workshop henvendt til skoleledere. Torsdag præsenterede vi STEM’s rolle i LEAPS, både med praksis-eksempler og med et oplæg fra Fremstillingsindustrien, der gjorde os klogere på, hvilken efterspørgsel der er på STEM-arbejdskraft nu og i fremtiden. Ugen sluttede med et blik på følgeforskningen i LEAPS. Her præsenterede Lars Bang Jensen fra AAU de seneste forskningsresultater.

Tak til alle der deltog aktivt og engageret i én eller flere workshops i LEAPS-ugen. Vi glæder os allerede til at kunne byde velkommen til næste års konference – hvad end det bliver i et fysisk eller online format.

Program og slides fra LEAPS-ugen

Ugen bestod af daglige, virtuelle aktiviteter. Herunder kan du finde Kata Fondens slides fra de forskellige dage. Slides fra eksterne oplægsholdere er ikke tilgængelige. Ophavsrettighederne på alle tilgængelige slides tilhører Kata Fonden.

Workshop 1: Hvad er LEAPS?

Introduktion til LEAPS samt det bagvedliggende læringssyn med inddragelse af konkrete værktøjer og eksempler.
Læs mere om hvad LEAPS er her.
Se slides fra workshop her.

Seminar: En hverdag med LEAPS

Her fik deltagerne mulighed for at møde elever, lærere, vejledere og ledere fra de fire LEAPS-skoler, der vil dele ud af deres unikke læringsoplevelser og praksiserfaring. (Eksterne oplæg, derfor ingen slides).
Læs mere om læreres praksiserfaringer med LEAPS her.
Find LEAPS-planlægningsværktøjer her.

Workshop 2: Ledelsens rolle i LEAPS

LEAPS set fra skoleledelsens perspektiv. Deltagere fik indblik i de forhold, der har betydning for en succesfuld implementering.
Læs mere om den 5-årige omstilling til LEAPS her.
Se slides fra workshop her. 

Workshop 3: STEM i sammenhæng

Det øgede fokus på STEM i LEAPS blev udfoldet med eksemplificering af den tværfaglige tilgang til integration af STEM-fagene. Der var også et oplæg fra Fremstillingsindustrien omkring fremtidens arbejdskraft med fokus på STEM.
Læs mere om De 6 komponenter i et LEAPS-forløb her.
Se slides fra workshop her.

Dialogtime: Følgeforskning i LEAPS

På ugens sidste dag kunne man høre mere om følgeforskningen, der varetages af Aalborg Universitet.
Læs mere om følgeforskningen her.
Se slides fra workshop her. 

Indtryk fra LEAPS-konferencen 2020

I videoen kan du høre nogle deltageres indtryk og reaktioner på konferencen i februar 2020. Læs mere om LEAPS-konferencen 2020 her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du altid er opdateret på nyheder om LEAPS.

Alsion 2 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179