fbpx

LEAPS-Minikonference 2019

Formålet med LEAPS-Minikonference

Kata Fonden, som står bag LEAPS, afholder LEAPS-minikonference sammen med lærere, ressourcepersoner og ledelse fra LEAPS-skolerne.

Det overordnede formål med konferencen er en ærlig deling af erfaringer fra LEAPS, både fra elev-, lærer- og ledelsesperspektivet. Samtidig skal konferencen give deltagerne mulighed for at afprøve LEAPS-metoder i konkrete workshops og dermed klæde dem på til at bruge tilgængelige LEAPS-ressourcer i egen praksis.

Indtryk fra dagen

LEAPS-minikonferencen bød på mange forskellige aktiviteter og præsentationer.

Elever fra 4. klasse på Sønderskov-Skolen og fra 7. klasse på Kvaglundskolen fortalte om deres hverdag. Meget ærligt og modigt, og med en høj grad af refleksion. Fra det praktiske indhold i en LEAPS-skoledag til de forandringer og det øgede engagement de oplever ved nu at undervises efter LEAPS.

Der var workshops, hvor alle deltagere arbejdede ud fra LEAPS-principper, og skulle fremstille fx en ballonbil eller et papirfly. Her var processen og pædagogikken i fokus og responsen fra deltagerne var entydig; at det på engagerende vis satte LEAPS i relation til praksis.

Townhall-møderne var fora hvor særlige emner blev debatteret med deltagelse af elever, lærere og skoleledere fra LEAPS-skoler, fx “Teamsamarbejdet i LEAPS”, “Kompetenceudvikling af lærere i LEAPS” og “Før og efter LEAPS”. Her bidrog deltagerne til en dyb og livlig debat, og mange spændende drøftelser fandt sted.

De fire LEAPS-skoler havde desuden hver deres stand, som bugnede af elevprodukter, fotos, materialer og andet, som viste hvordan LEAPS foregår i praksis. Her var stor interesse fra deltagerne, og mange ressourcer blev delt og vil forhåbentlig give input til fortsat udvikling og spændende undervisning rundt på landets skoler.
Se evt. LEAPS ressourcer for inspiration.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du får information om LEAPS-minikonference 2020 og andre lignende events.

Se eventuelt også slideshow fra LEAPS-minikonferencen 2019:

Nørre Havnegade 43 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179