fbpx

Skolen på herredsåsen skyder leaps i gang

Mød Tine, der er dansklærer i 4. klasse på Skolen på Herredsåsen, og som er helt klar til at skyde LEAPS i gang.

Skolen på Herredsåsen har netop åbnet dørene til et nyt skoleår. Og for 1., 4. og 7. årgang er det med LEAPS på skemaet. Lærerne på disse årgange har været på LEAPS-kursus det forgangne år, og er derfor godt klædt på til at skulle undervise i LEAPS:

”Dét at vi har fået undervisning ugentligt et helt år gør, at vi har et rigtig godt overblik over hvordan man planlægger og strukturerer et LEAPS-forløb. Og nu bliver det spændende at se det virke i praksis”, siger Tine Henriette Slots, som er dansklærer på 4. årgang.

Tine er startet op i et nyt team med nye elever, men med større frihed til at tilrettelægge sin undervisning i teamet:

”Vi har valgt, at det første LEAPS-forløb skal tage udgangspunkt i eleverne selv, deres familie og baggrund. Der er så meget god læring i at dykke ned i sin egen historie, og stort set alle fag kan knyttes til forløbet. Samtidig giver det os lærere en god mulighed for at lære eleverne bedre at kende, da eleverne får nye lærere i 4. klasse. Det giver et godt, trygt udgangspunkt for læring.”

Og netop muligheden for at få et bedre billede af elevers læring og udvikling er en stor gevinst i LEAPS, mener Tine:

”Eleverne vil forhåbentlig mærke, at skoledagen bliver mere sammenhængende, og det samme gælder for os lærere. Samtidig får vi et andet blik på eleverne, når vi oplever dem i så mange forskellige læringssituationer.

Det mere holistiske og komplekse billede af eleven kan give et meget bedre grundlag for at vurdere eleven fagligt og socialt, så man ikke fastholder et bestemt billede af elevens læring og udvikling.”

Også de nye, dynamiske skemaer skaber værdi for LEAPS-lærerne, mener Tine Henriette Slots:

“Det er noget helt særligt og nyt for os at arbejde på denne måde. Skemaerne giver nye og langt større muligheder for fleksibilitet, selvom dét at lave skemaer er meget tidskrævende. Men det sikrer tid til ture ud af huset, flere lærere til en klasse, når der er behov for det, og er med til at skabe den store sammenhæng i det enkelte forløb.”

Skolen på Herredsåsen er én ud af i alt fire LEAPS-skoler, der i øjeblikket er i Danmark. Det næste hold lærere starter op på LEAPS-kursus i august med henblik på at undervise i LEAPS næste skoleår.

På LEAPS-kurset skal lærerne bl.a. afprøve LEAPS-forløb fra start til slut, så de får LEAPS ind under huden. Skolen på Herredsåsen er fuldt omstillet til LEAPS i 2022.

Vil du vide mere om LEAPS?

Læs mere om LEAPS her.

Få inspiration til din undervisning her.

Nørre Havnegade 43 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179