fbpx

“Jeg er meget mere glad og stolt over mit arbejde end før 

Grete Fält-Hansen er dansk- og historielærer i 8. klasse på Herfølge Skole. Sammen med sit nyetablerede team har hun planlagt og gennemført et LEAPS-forløb med det engagerende spørgsmål: Hvad gør en pandemi ved mennesket? Vi har stillet Grete et par spørgsmål om pandemi-forløbet. 

Hvordan har eleverne arbejdet? 

Eleverne har arbejdet rigtig godt. De har faktisk engageret sig mere end de plejer. Det hører dog med til den fortælling, at de har savnet skolen under nedlukningen og er glade for at være tilbage. Men de har arbejdet med stor entusiasme, og der er ingen tvivl om, at de er begejstrede for den her arbejdsform,” fortæller Grete. 

Eleverne har belyst pandemier fra både et samfundsmæssigt, kulturelt, matematisk og naturvidenskabeligt perspektiv.  

Det autentiske samarbejde har også spillet en væsentlig rolle. Eleverne har bl.a. haft besøg af en grafiker, en intensivsygeplejerske og været på Statens Museum for Kunst, der havde en udstilling om pandemier.  

”Vi besøgte udstillingen halvvejs i forløbet, så eleverne havde en masse viden om emnet allerede. Det optog dem rigtig meget, og de var så motiverede. Jeg bemærkede andre klasser der støjede, så det var en fornøjelse at have en årgang med, der var så engageret i udstillingen,” fortæller Grete. 

Også besøget af intensivsygeplejersken gjorde stort indtryk på eleverneNår de bliver præsenteret for historier fra virkeligheden, så sker der noget. Der var helt sikkert nogen, der blev inspireret til at blive sygeplejerske. 

Hvordan har teamet arbejdet sammen om forløbet?  

Vi har sammen lagt de overordnede rammer, brainstormet og engageret hinanden. Vi tog udgangspunkt i ’Avisen i undervisningen som produkt, og hvordan øvrige fag kunne indgå i den. Temaet for avisen var Borgere – sammen hver for sig’De forskellige fag bød så ind på pandemitemaet, der jo kan belyses fra mange vinkler,” forklarer Grete. 

Hvordan vil du samlet vurdere forløbet? 

”Overordnet set synes jeg, at forløbet har været en succesJeg kan godt lide at mit arbejde er så interessant, at jeg ikke kan lade være med det. Men det har også omkostninger. Projektet har krævet meget forberedelse både før og undervejs, men det har været vigtigt for os at lægge alle kræfter i. Derfor har vi også fået et rigtig godt forløb, og samtidig nået de fleste andre opgaver,” vurderer Grete. 

Alligevel vil hun ikke bytte: ”Jeg er meget mere glad og stolt over mit arbejde end før.  

Vil du vide mere?

Download pandemi-forløbet her.

Find alle LEAPS-planlægningsværktøjer her.

 

Se billeder fra fremvisningen herunder.

Nørre Havnegade 43 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179