Hvad er LEAPS
LEAPS er et struktureret helskoleprojekt, som omstiller folkeskoler til undervisning efter de pædagogiske principper bag projektbaseret læring, for at øge elevernes engagement og trivsel.
Omstillingen tager fem år, og for at det bliver en succes, kræves et tæt samarbejde mellem alle involverede parter, så der både er fokus på den konkrete hverdag og den overordnede 5-årsplan.
Introduktion til LEAPS
LEAPS fokuserer på at skabe meningsfuld og vedkommende undervisning for elever i grundskolen med henblik på at styrke deres faglige engagement, evne til at tænke problemløsende og samarbejde gennem tværfaglige forløb.
De 6 komponenter
Grundstammen i ethvert LEAPS-forløb er 6 komponenter, som er med til at sikre et højt læringsudbytte, både indenfor de faglige og Deeper Learning-kompetencerne.
Deeper Learning-kompetencer
Deeper Learning-kompetencer bliver ofte betegnet som fremtidens kompetencer. Forskning peger på, at kompetencerne bliver essentielle for vores evner til at begå os i en verden, der bliver mere og mere kompleks.
Projektbaseret læring
Projektundervisning har rødder tilbage i 1970’erne, og er siden blevet udviklet og modificeret i stor stil. Projektbaseret læring er i dag en anerkendt undervisningsmetode, og erfaringer fra bl.a. USA og England viser, at projektbaseret læring skaber gode resultater for elever.
Den 5-årige omstilling
Omstillingen til LEAPS kræver grundigt kendskab til konkrete værktøjer, metoder og teorier, ligesom det kræver, at skolens struktur tilpasses det øgede teamsamarbejde og den langsigtede strategi. Derfor er omstillingen til LEAPS en omfattende proces.
Ofte stillede spørgsmål
Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål, og blive guidet videre til relevante artikler.
Alsion 2 - 6400 Sønderborg - Telefon: 3840 5414
CVR: 29945179